İntörnler için son 2 ay TUS Çalışma Taktikleri

İntörnler için son 2 ay TUS Çalışma Taktikleri

TUS ÇALIŞMA TAKTİKLERİ

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Şuan bizi takip eden ve canlı yayına katılmış veya sonrasında bu videoyu izleyecek çok sayıda intörn var. İntörn olmayıp dönem 5 veya mezun olanlarda bizi izliyor olabilir.

Dönem 5te 2 tekrar atmış olanlar, sadece bir kez okumuş olanlar veya kitapların yüzünü yeni açmış olanlar TUS’ un Tsine yabancı olanlar olabilir.

Yani homojen bir kitleyle karşı karşıya değilim onun farkındayım.

Sizden isteğim benim cümlelerimden anlatımımdan size en uygun olanları alıp kendi programınıza göre çalışma stilinize göre revize etmeniz.

TUS sürecinde bir kural yoktur.

Tek kural öyle ya da böyle «efektif çalışma» olmalıdır.

Benim amacım bu süreçte bu canlı yayınla birlikte size az da olsa katkıda bulunmaktır.

Peki benim özelliğim nedir? Neden ben?

Yaklaşık 14 yıllık TUS hocalığı geçmişim bulunmakta ve bu sürede çok sayıda öğrenciye danışmanlık verdim. Adan Zye çok farklı karakterde öğrencilerle birarada oldum ve onların nasıl çalıştığını ve herkesin nasıl kazanabildiğine şahit oldum. Siz de kazanacaksınız bu net.

Şimdi öncelikle bazı temel noktalardan bahsettikten sonra sizler için hazırladığım TUS programına değineceğim

TUS NASIL BİR SINAV?

Direkt bilginin sorulduğu yani sıkı çalışıldıktan sonra rahatlıkla yapılacak 160 sorunun olduğu bir sınav

lakin geri kalan 80 soru çokça çalışılmış olsa bile yoruma dayalı yapılabilecek çeldiriciliği yüksek, o branşın hocasına bile sorulsa yanlış yapılabilecek sorulardan oluşmakta.

Öyle de olmalı çünkü tıp siyah ya da beyaz değil. Gri ve grinin tonları olan bir sınav.

Bazı soruların cevapları çokça doğru içeriyor fakat senin en doğruyu bulmanın gerekli olduğu bir sınav.

Bu süreçte biz hocalar olarak yanınızdayız. Sizlere destek olmak için canlı yayınlar, YouTube yayınları, kitaplarımız ve videolar yapıyoruz. Yani yanınızdayız. Her ne kadar bizim sizlerle birlikte olmamızı istemeseler de biz yanınızdayız.

Bu arada bu sınav zor olsa da nihayetinde sıralama sınavı. Önemli olan ihtiyacınız olan sıralamada yer almak. 40 soruyu direkt eleyip hiç cevaplamayabilirsiniz.

TUS’UN ANAHTAR NOKTALARI

1-ÇOK ÇALIŞMAK BU SINAVIN EN ÖNEMLİ ŞİFRESİ. NE KADAR ÇALIŞIRSAN O KADAR YÜKSEK NET ALABİLECEĞİN BİR SINAV. Zeka sınavı değil. Çok çalışmanı zekanla birleştirip yorumlama gücünü artırabildiğin ve yüksek netlere ulaşabildiğin bir sınav.

2- BEN YAPABİLİRİM DEMEK. Bunu dediğin zaman yapabilirsin. Kazanırsın. Sen yapacaksın başkaları nasıl kazanıyorsa sen de bu sınavı kazanacaksın inan kendine.  O zaman hemen başla çalışmaya.

3- KAYNAK SEÇİMİ. Her dersten altın standart bir konu kitabın ve soru kitabın olacak. (Anatomi-Fizyo-Kadın doğum hariç diyebiliriz). Peki Hangi kaynaklar bunlar? senden önce tuşa girmiş kazanmış başarılı olmuş arkadaşlarından öğrenebilirsin. Başlarken doğru başlamak lazım. Eğer daha önce çalışmışsan ve mutsuzsan o kitaba bakmak istemiyorsan değiştir o kaynağı.

4- PROGRAM ve YOL HARİTASI ÖNEMLİ. Nereye gideceğinizi ve nelerle karşılaşacağınızı bilirseniz ona göre çalışırsınız. Birazdan buna detaylı değineceğim.

5- TUS sadece bilgi sınavı değil bu çalışma sürecinde psikolojinin de iyi yönetilmesi gereken patolojik bir sınavdır. İvmenin giderek artıp son zamanlara daha sıkı ve daha umutlu çalışarak girmeniz gerekiyor. Bu nedenle bu 7,5 aylık süreç içine eğleneceğiniz sizi ileriye motivasyonunuzu artıracak faktörleri de eklemeniz gerekiyor. Arada sosyallikleri programdan kopmayarak eklemek gerekiyor.

Psikolojinin neden iyi yönetilmesi gerekiyor? Çünkü çok sıkı çalıştıktan sonra bu çalıştıklarını unutmak can sıkıcı olabiliyor. Moral bozabiliyor. Buna takılmamak gerekiyor. Bu bir kuraldır.  Unutmak fizyolojik  Yani çalışacaksın unutacaksın (x5) ama her unuttuğunu tekrar çalışacaksın ve patolojik bir şekilde bolca tekrar ile bu patolojik sınavı kazanacaksın. Çivi çiviyi söker yani patolojik derecede tekrarla artık unutmayacaksın ve bu patolojik sınavı geçeceksin. Bana tekrar sayını söyle kaç puan alacağını söyleyeyim.

6- ÇEVRESEL FAKTÖRLERİ MİNİMALİZE ETMEK.

Özellikle sosyal medyadan uzak durmak. Başkaları ile kendinizi asla kıyaslamayın ve etrafınızda sizi pozitif yönlendirecek insanlar olması gerekiyor.

Nöbetleriniz kötü geçebilir. Canınızı sıkan ortamlar insanlar olabilir asla bunu kronikleştirmeyin kökünden çözüp önünüze bakın.

7- Sınav anının doğru yönetimi önemli.

Sınavdan önce bolca deneme çözerek bu süreci test edebilir ve sınava daha profesyonel girebilirsiniz.

SÜRE: 7,5 AY 

EN ÖNEMLİ TEKRARIMIZ SINAV ÖNCESİ 3. TEKRAR

1-24 EYLÜL SON YANİ 3. TEKRAR

TEMMUZ- AĞUSTOS ( 2. OKUMA)

NİSAN- MAYIS- HAZİRAN (1. OKUMA)

ŞUBAT – MART.  (EKSİKLER VE SORU KİTAPLARI)

Eğer doldurmadığın kitap varsa şubat-mart ayında bunları dolduruyorsun.

Kitap doldurmak angaryadır sakın zorlama kendini hızlıca oku.

  1. Okumada hızlıca okuyacağız.

Doldurduğun kitap varsa ve soru kitabın eksikse soru kaynaklarını bu ayda dolduruyorsun.

HEDEFLER:

Tüm kitaplar doldurulacak

TUS soruları iki kez okunacak

Soru sayısı ve puan potansiyeli yüksek olan dersleri daha önce okuyacağız ve daha fazla tekrar edeceğiz.

  • Patoloji, Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Pediatri, Dahiliye, Genel cerrahi (Grup-1)
  • Küçük stajlar, Kadın doğum, Fizyoloji, Anatomi ve Biyokimya (Grup-2)
  • Hedef totalde üç tekrar
  • Eylül ayı son tekrar
  • Grup 1 derslerde mutlaka soru (Farmakoloji hariç)

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Yardıma mı ihtiyacınız var ?